Granaattiomena kokeiltu


Marraskuun kausituotteisiin kuului granaattiomena. Olen sitä silloin tällöin jossakin yhteydessä syönyt, mutta itse en ostoskassiini ole sitä ostanut. Nyt kuukauden kausituotteena ja suuren suosion saavuttaneena sitten ostin. 

Kokeilin lisätä jälkiruokiin ja salaatteihin sekä kakun koristeluun. En tykästynyt siihen niin paljon, että se syrjäyttäisi omat suosikkini, kotimaiset marjat suoraan omasta pakastimesta, jonne ne ovat päätyneet kesällä puutarhasta ja metsästä. (http://patarumpu.fi/2015/12/01/marraskuu-oli-keltainen-satokausikasviksilla-jopa-30-kertaisia-myynteja/)


suklainen rahkavaahto



1 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
1 tlk maitorahkaa
 n. 30 g tummaa suklaarouhetta
sokeria maun mukaan

granaattiomenan siemeniä

Marjakastike:
--> Soseuta esim. mansikoita tai muita marjoja mielesi mukaan.
--> kastiketta n. 1/2 dl/annos

  • Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
  • Lisää rahka, suklaarouhe ja sokeria maun mukaan.
  • Tee annokset.
  • Lisää annoksiin juoksevaa marjasosetta kastikkeeksi.
  • Koristele annokset granaattiomenan siemenillä.


Tässä annoksessa on granaattiomenan lisäksi tyrniä ja karviaisbanaanisosetta.
Banaani pehmentää karviaisen ärhäkkää makua.



Naked pähkinäpäärynäkakku



Pohja:
  • pähkinäinen päärynäkakku


Täyte:
  • itsekeitettyä taatelikurpitsasosetta
  • suklaista rahkavaahtoa


Päälle:
  • suklaista rahkavaahtoa
  • granaattiomenan siemeniä
  • persimonia
  • taateleita


Suositut tekstit