Spagettia kasviksista - kasvisruokaa lähes huomaamatta


Juureksista ja vihanneksista tehty spagetti tuo vaihtelua makaroni-, spagetti- ja nuudelitarjontaan. Vihannesosrvi on kätevä työväline, jos haluaa raastaa isompia määriä. Erilaisilla leikkureilla voi tehdä pieniä määriä esimerkiksi hedelmistä salaatin joukkoon. 

Kokkipuoti-kauppa myy ainakin näitä vempaimia. (http://www.kokkipuoti.fi/products/06-hedelmat-yrtit-vihannekset/vihannessorvi-spiromat/)

Perunaspagetti:

Keittämistä vaille oleva perunanauha. Huuhtele irtotärkkelys pois
ennen keittämistä, niin spagetti pysyy irtonaisena.
 Keittoaika 10-15 min.

Keitetty perunaspagetti. Maustoin keittämisen jälkeen vihreällä pestolla ja
yrttisuolalla. Pinnalla persiljasilppua.
 Sopii hyvin erilaisten kastikkeiden kanssa tarjottavaksi.


Kasvisspagetti:

Vihannessorvilla voi jauhaa monenlaisia kasviksia ohueksi nauhaksi. Tässä ohjeessa oli jauhettu raita- ja keltajuurta, porkkanaa, kaalia ja sipulia.



Mitä isompikokoisia sorvattavat palat ovat sitä pitempää nauhaa saa tehtyä. Liian pitkät nauhat ovat syödessä hieman hankalia.


Freesaa spagettinauhat pannulla. Lisää ruokaöljyä määrästä riippuen 1-2 rkl.
Pyörittele muutama minuutti, kunnes tuntuvat pehmeiltä, muttei ylikypsiltä. Pureksittavaa pitää olla. Mausta. Itse maustoin vaalealla balsamicokastikkeella ja yrttisuolalla. Tarjolle vietäessä annoksen pinnalle panin yrttisalaattijuustokuutioita ja timjamia.





Suositut tekstit