Pakkaspäivän herkkuja


TALVIPÄIVÄN UNELMAt 



TALVIPÄIVÄN jälkkäriannos


Pohjalle valkosuklaahyytelö:

4 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

50 g valkosuklaata
1 dl appelsiinimehua

2 dl kermaa
1 dl maustamatonta jogurttia

sokeria maun mukaan
1-2 tl vaniljasokeria

  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  2. Kuumenna appelsiinimehua ja sulata valkosuklaa siihen.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Lisää maustamaton jogurtti ja jäähtynyt valsosuklaa-appelsiinseos kermavaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  5. Sulata huuhdellut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun.
  6. Sekoita hyvin liivateseos ohuena nauhana kerma-jogurtti-valkosuklaa seokseen, ettei liivate ehdi jähmettyä paakuiksi.
  7. Annostele seos hyytymään jälkiruokakulhojen pohjalle. Voi hyydyttää yhteen isoon kulhoon tai 4-6 annoskulhoon riippuen siitä, kuinka isot annokset haluaa.
  8. Anna hyytelön hyytyä ennen kuin jatkat annosten valmistelua.

Pinnalle mustaherukkahyytelö:

1 liivatelehti
1 dl laimentamatonta, sokeroitua mustaherukkamehua

  1. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  2. Ota mehusta pari ruokalusikallista erilleen ja sulata siihen huudeltu liivatelehti.
  3. Sekoita liivatemehuseos loppuosaan mehusta. 
  4. Jos mehu on jääkaappikylmää, voit alkaa vatkata sitä heti. Jos mehu on lämmennyt, pidä sitä jonkin aikaa jääkaapissa. 
  5. Vatkaa, kunnes mehu on vaahtoutunut, mutta on vielä lusikoitavissa tasaiseksi kerrokseksi annosten päälle.
  6. Jaa mustaherukkahyytelö annosten päälle.
  7. Anna pintahyytelön hyytyä ennen koristelua.
  8. Koristele esimmerkiksi valkosuklaarouheella ja jäisillä marjoilla.

Ohjeella voi tehdä jälkiruoka-annoksia, mutta myös leivoksia tai hyytelökakun.

Tässä annoksessa on jäisiä karpaloita ja viherherukoita koristeena.

Mustaherukkahyytelö antaa kirpeyttä ja kauniin
ulkonäön jalkiruoka-annokseen.







Valkosuklaarouheen tilalle voi ripotella lumihiutaleen
 näköisiä strösseleitä.


















TALVIPÄIVÄN LEIVOS

Leivoksen pohjalla on suklaabanaanikakkuviipale, mutta leivoksen voi tehdä yhtä hyvin keksipohjalle tai jollekin muulle kakkupohjalle.

Hyytelöt ovat samat kuin edellä olevassa jälkiruoassa. Mustaherukkahyytelöön voi laittaa 1 1/2 liivatelehteä, jos haluaa napakamman kerroksen esimerkiksi, jos kakku tai leivokset ovat kahvipöydässä tarjolla pitempään.

Leivos on hyydytetty leivosrenkaassa.
Koristeena jäisiä karpaloita ja viherherukoita sekä valkosuklaarouhetta.

Jäiset marjat kuuman kahvin tai teen kanssa  
eivät tunnu liian kylmiltä.

Suositut tekstit