Pääsiäiseksi

Hedelmäinen rahkapiiras

Tällä kertaa rahkapiirakka leivottiin pääsiäisen väreissä eli oranssin keltaista mangoa, tyrnejä ja persikkaa. Pohjana kauramurotaikina.



Pohjataikina:

100 g leivontamargariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna 
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte: 
1 purkki mangososetta (vauvan ruokapurkista)
3-4 persikanpuolikasta
1 prk (150 g) tyrnimangojogurttia
(jos ei ole ko. jogurttia, voi käyttää vaikka maustamatonta jogurttia tai jotain muuta makua) 
1 tlk sitruunarahkaa 
(jos ei sitruunarahkaa, tavallinen rahka käy maustettuna sitruunamehulla)
2 kananmunaa
1 rkl maissijauhoja
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan

Pohjan valmistus:
  1. Vatkaa marg. ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
  3. Lisää vehnäjauho, kaurajauho ja leivinjauheseos.
  4. Painele taikina voideltuun  vuokaan, joka on n. 25 cm halkaisijaltaan.
  5. Levitä pohjan päälle mangosose ja persikkaviipaleet.
  6. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet sekaisin.
  7. Kaada täyte pohjan päälle.
  8. Paista 200 C n. 25-30 min
Tämä piirakka on koristeltu persikka- ja mandariinilohkoilla sekä suklaarouheella.




appelsiinihyytelökakku

Keksipohjalle tehty appelsiinimakuinen hyytelökakku. Annos riittää n. 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. 



Keksipohja: 

noin 100 g Digestive-keksejä
noin 50 g leivontamargariinia
1 rkl kaakaojauhetta
  1. Murenna keksit rouheeksi, lisää kaakaojauhe ja sulatettu leivontamargariini.
  2. Tasoittele muruseos irtopohjakakkuvuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi.

Appelsiinipersikkahyytelö:


1 tlk valkosuklaalimerahkaa/sitruunarahkaa
2 dl kuohukermaa
2 persikanpuolikasta soseutettuna
2 rkl appelsiinimarmeladia
2 tl sitruunamehua
3 -3 ½ liivatelehteä riippuen, kuinka napakan hyytelön haluaa
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
  1. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Vatkaa kermavaahdoksi.
  3. Lisää rahka, soseutetut persikat, appelsiinimarmeladi ja vaniljasokeri sekä sokeria maun mukaan.
  4. Sulata liivatelehdet sitruunamehuun ja sekoita varovasti nostellen kermarahkaseokseen .
  5. Kaada rahkaseos hyytymään keksipohjan päälle.
  6. Valmista hyytyneenkakun päälle hyytelökerros appelsiinista ja päärynästä.

Appelsiinipäärynähyytelö:

1 appelsiini – ota kalvot pois ja kuutioi
1 päärynä – kuori ja kuutioi
1 dl appelsiinimehua
1 dl hyytelösokeria
  1. Keitä päärynäkuutiot pehmeiksi appelsiinimehussa.
  2. Lisää appelsiinikuutiot ja hyytelösokeri.Kaada hyytelö hieman jäähtyneenä appelsiinipersikkahyytelön päälle.                  
Koristelu: 
Tee pajunkissakoristelu
Voit valmistaa sen sulatetusta suklaasta tai sokerimassasta muotoilemalla. 

Suklaapursotus kannattaa tehdä leivin-/voipaperin päälle ja
 siirtää se kovettuneena kakun päälle.

Suositut tekstit