Suolaisen makeaa kahvipöytään


makeeta suolaista

Kasvikset taipuvat moneen erilaiseen käyttöön, jopa kahvipöydän herkuksi. Kahvipöydän erilainen herkku tuo yllätyksenä monia makuja maistajan suuhun. Maistuu makean kirpeälle, mutta myös suolaiselle ja juustoiselle. 

Leivonnainen toki onnistuu hyvin myös pelkästään makeilla täytteillä valmistettuna. 

Leikkaa voitaikinapalat neljään osaan. Toinen puoli paloista jää 
pohjaksi ja loppuihin painetaan muotilla kolot, joko pyöreät tai 
kulmikkaat. Taputtele pohjapalat hieman suuremmiksi kuin 
kansipalat, jolloin ne pysyvät paremmin pystyssä paiston ajan. 
Kolot täytin itse keittämilläni säilykkeillä: toisen kolon 
punajuurihillokkeella ja toisen hedelmäisellä kurpitsasäilykkeellä. 
Pinnalle ripottelin sinihomejuustoa ja paistoin 
200 C n. 20 min., kunnes pinta on kauniin 
ruskea ja taikina on rapeaksi kohonnut.  

Paistuneet palat. Voi tarjota sellaisenaan. 
Maistuvat parhaimmilta haalean lämpiminä.

Koristelin palat jäähtyneinä yrttituorejuustolla, 
jota notkistin hieman maidolla. Koristeeksi salaattia. 

Suositut tekstit