Pestokasvispannu

Kasvispannu on kasvispitoinen lisäke lihalle, kalalle tai kanalle, jota on helppo muunnella tarjolla olevien kasvisten mukaan. Tämä kasvispannu on talvisempi versio, mutta keväällä ja kesällä tuoreiden kasvisten tarjonnan ollessa parhaimmillaan voi tehdä värikkäämmän version lisäämällä loppuvaiheessa esim. kirsikkatomaatteja ja kesäkurpitsaa tuoreita herneitä tai kesän ohuita pavun palkoja. Itse käytin pinnalla olevaan vihreään viime kesän tatsoin lehtiä, jotka olin pakastanut sellaisenaan. Jäiset lehdet suikaleiksi ja nopea pyöräytys öljyssä kuumalla pannulla. Ripaus yrttisuolaa. 

Keväällä nokkosten alkaessa pilkistellä kasvupaikoillaan "vihreään" voi käyttää pieniä nokkosen lehtiä ryöpättynä. Ryöpätyt lehdet voi pyöräyttää vielä kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Keväinen parsa sopii hyvin esimerkiksi parsakaalin tilalle tai lisäksi. Perunan, nauriin tai lantun voi korvata oman mieltymyksen mukaan bataatilla tai syksyllä erilaisilla talvikurpitsoilla (esim. myskikurpitsa).Kasvissekoitus:

1-2 tavallista porkkkanaakeltainen porkkanasipuli2-3 perunaan. 5 cm pala purjoapieni nauris tai pala lanttuaparsakaaliapaprikaa 

Maustaminen:

2-3 rkl pestoasuolaa tai yrttisuolaa tarvittaessa

Pinnalle:

jotain vihreää: esim. höyrytettyjä pinaatin lehtiä/rucolaa/lehtikaaliasinihomejuustoa, yrttisalaattijuustoa tai mozzarellaa
Käsittele kasvikset: kuori ja kuutioi tai suikaloi. Freesaa kasvikset pannulla öljyssä. Lisää niitä kypsymisjärjestyksessä. Pisimmän kypsymisajan tarvitsevat porkkana, nauris tai lanttu. Pyörittele loppuvaiheessa kasviksia pannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat mielestäsi sopivan pehmeitä. Kasvispalat saavat jäädä napakoiksi. Mausta kasvikset. Valmistele pinnalle tuleva vihreä. 

Suositut tekstit