Pakastimen tyhjennys jatkuu!

Pakastimen tyhjennys jatkuu. Nyt on vuorossa marjat. Raparperimarjapiirakkaan meni mustikoita ja vadelmia. Mustaherukoita saa käytettyä tähän leivokseen. Pohjalle tarvitaan kääretorttua, jossa on täytteenä suklaamoussea ja omenasosetta. 

Kääretorttu saa olla normaalia laihempi, koska leivos on yhden kääretorttuviipaleen kokoinen. Annoksen hyydytin pitkänomaisessa kakkuvuoassa, hyytyneenä kumosin sen alustalle ja leikkasin kääretorttuviipaleen kokoisiksi paloiksi. Toki tämän voi tarjota kokonaisena hyytelökakkuna.


SUKLAinen mustaherukkahyytelöleivos


Tähän kakku-/leivosannokseen riittää kahden kananmunan kääretorttu.


Kääretortun suklaamousse:


1 dl vettä
2 1/2 rkl kaakaojuomajauhetta
1/2 rkl maissitärkkelystä
          
        ******

n. 50 g suklaanmakuista tuorejuustoa
1 dl kermaa

  • Keitä suklaakiisseli sekoittamalla vesi, kaakaojuomajauhe ja maissitärkkelys sekaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen.
  • Jäähdytä kiisseli.
  • Sekoita tuorejuusto kiisselin joukkoon.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti nostellen kiisselituorejuustoseokseen.
  • Mausta tarvittaessa sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Anna moussen jähmettyä kylmässä.
  • Leivo tällä välin kääretorttu.
  • Levitä kääretorttulevylle heti paiston jälkeen omenasose ja vasta jäähtyneenä suklaamousse.
  • Pidä kääretorttu kylmässä ennen leikkaamista.

Mustaherukkahyytelö:

4 liivatelehteä

2 dl mustaherukoita
1/2 dl sokeria

1 rasia mustaherukanmakuista tuorejuustoa
2 dl kermaa
suklaarouhetta


  • Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
  • Soseuta mustaherukat.
  • Painele sose siivilän läpi, jotta saat sileän, tasaisen soseen.
  • Lisää sokeri.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Sekoita varovasti tuorejuusto, kermavaahto ja suklaarouhe.
  • Ota mustaherukkasosetta pari ruokalusikallista ja sulata siihen liivatelehdet.
  • Sekoita loppu mustaherukkasose ja liivateseos kermatuorejuustoseokseen.
  • Kaada hyytelömassa vuokaan kääretorttuviipaleiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Annos on koristeltu jäisillä mustaherukoilla ja musherukkasiirapilla sekä suklaarouheella.
Mustaherukkasiirappi on viime syksyn sadosta keitetty.


Suositut tekstit