Nopea ruoka riisistä, kalasta ja kasviksista!

Nopea ja helppo ruoka, jossa voit  hyödyntää ylijääneen, keitetyn riisin ja mahdollisesti tähdekasviksia tai hieman nahistuneita tomaatteja. Kokeilin kasvisten kaverina esikypsennettyjä härkäpapuja. Ne sopivat mielestäni erityisen hyvin kokonaisuuteen. Ruoan voi valmistaa paistokseksi uunissa tai ilman ruokakermaa risotoksi.(http://versofood.fi/fi/tuotteet/verso-esikypsennetyt-kokonaiset-luomu-harkapavut)

Kasvisvalikoima voi vaihdella omien mieltymysten tai tarjolla olevan sesongin mukaan. Kesäkaudella on tarjolla tuoreita kasviksia runsaasti, talviaikaan voi käyttää pakastevihanneksia tai vaihtaa tarjolla oleviin kausituotteisiin. 

Riisin lisäksi tarvitset lohta, kasviksia, sipulia, paprikaa, aurajuustoa ja ruokakermaa. Lohi voi olla raakaa, kypsennettyä, savustettua tai graavattua. Raakalohi kannattaa maustaa etukäteen suolalla ja tillillä. Kasvisten määrät vaihtelevat kokin mieltymysten mukaan, joten niitä ei tässä ohjeessa ole tarkemmin kerrottu.

Lohipaistos n. 3 dl keitettyä riisiä
200-300 g paloiteltua lohta
kesäsipulia varsineen/purjoa renkaiksi leikattuina
herneitä ja sokeriherneen palkoja tai pavun palkoja
paprikaa punaista ja vihreää
pinaatin lehtiä
n. 2 dl esikypsennettyjä härkäpapuja
n. 1 dl aurajuustomuruja
2 dl kauraruokakermaa (ranskalaiset yrtit)
mausteita tarpeen mukaan: esim. suolaa, tilliä, kalamausteseosta
pinnalle kirsikkatomaatteja

  • Pane uunivuokaan riisi ja käyttämäsi kasvikset pilkottuina mausteiden ja aurajuuston kanssa sekaisin.
  • Valele päälle ruokakerma.
  • Paista 200 C n. 30-35 min.    
Paistoksen voi tarjota myös risoton muodossa, kun jättää ruokakerman pois. Risottoa ei tarvitse paistaa, vaan ainekset kypsennetään pannulla, yhdistetään ja maustetaan. Kasvisten kypsentäminen onnistuu nopeasti ja helposti freesaamalla/kuullottamalla ne paistinpannulla tilkassa öljyä. Kalan paistaminen pikkupaloina on nopea työvaihe, jos käytät raakaa kalaa. Risoton voi maustaa sitruunalla edellä mainittujen mausteiden lisäksi. Kirsikkatomaatit kannattaa jättää koristeeksi ilman kypsennystä.  

Ennen paistoa.

Paistamisen jälkeen.


Suositut tekstit