Raparperia kanan kanssa


raparperikana



4 kpl broilerin rintafileitä tai 250-300 g broilerisuikaleita (maustamaton)

n. 1 rkl punaista currytahnaa
2 rkl sitruunabasilikaöljyä
1-2 tl hunajaa

1-2 sipulia
1/2 punaista paprikaa (osa voi olla chilipaprikaa)
2-3 tomaattia
2-3 dl kuorittuja ja pilkottuja raparperin paloja
yrttejä: esim. rakuunaa, kirveliä, ruohosipulia 

maustaminen ripauksella suolaa, currylla/kurkumalla, paprikajauheella

n. 1 dl juustoraastetta

  • Leikkaa rintafileet tikkumaisiksi paloiksi. Broilerisuikaleet kelpaavat sellaisenaan.
  • Pintaruskista  broilerin palat nopeasti kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
  • Mausta broilerinpalat.
  • Sekoita currytahna, basilikaöljy sekä hunaja ja sekoittele se broileripalojen joukkoon.
  • Pilko uunivuoan pohjalle kuutioiksi sipuli, paprika, tomaatti. Lisää rapaprperin palat.
  • Sekoita joukkoon yrttisilppua oman makusi mukaan.
  • Kaada kasvisten päälle broilerinpalat. Pane vuokaan n. 1 dl vettä. 
  • Kypsennä uunissa 200 C n. 30 min. Ripottele puolivälissä paistoa pinnalle juustoraastetta. 
  • Makua voi myös tässä vaiheessa tarkistella ja lisätä mausteita tarvittaessa. Paistoksen joukkoon voi lisätä myös salaattijuustokuutioita, jos haluat.

Tässä broilerin lisänä on riisiä ja pannulla freesattu papulisäke.
Lisänä tietysti tarjolla reilu kulhollinen salaattia
tai raastetta kesän kasviksista.

Kätevä emäntä valmistaa kaksi annosta kerralla ja tarjoaa seuraavalla
kerralla eri lisäkkeiden kanssa. Paistos kestää pakastamista ja
säilyy jääkaapissakin pari päivää, ettei aivan perättäisinä
päivinä tarvitse samaa ruokaa syödä.



Suositut tekstit