Retikkatrio


Oletko aikaisemmin syönyt retikkaa kypsennettynä? Minä en ja yllätyin, miten hyvältä se maistuu ja on vatsaystävällisempi kuin raakana rouskuteltu.

Retikka on retiisin sukuinen ja makuinen, nopeasti kasvava juures. Ensimmäisen kokeilun retikan kypsentämisestä tein juhannuksena, jolloin freesasin sitä pelkästään. Oli kyllä toimiva, mutta kaipasi jotain kaveriksi. Porkkana ja sipuli sopivat erittäin hyvin retikan kumppaniksi. Hieman kirpeä, aneemisen värinen retikka ja värikäs, miedonmakuinen porkkana sekä makea sipuli on hyvä trio.


4-5 kpl keskikokoisia retikoita
2-3 kpl porkkanoita
1 nippu kesäsipuleita varsineen
yrttisuolaa
n. 1 rkl hunajaa
tuoreita miedon makuisia yrttejä kuten kirveli ja meirami


  • Kuori ja paloittele juurekset ohuiksi tikkumaisiksi paloiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja varreet ohuiksi renkaiksi. 
  • Freesaa kasvikset pannulla pienessä öljymäärässä. Aloita porkkanoilla, koska ne vaativat hieman pidemmän kypsymisajan. Lisää sipulinvarsirenkaat loppuvaiheessa ennen maustamista. Älä kypsennä kasviksia liian pehmeiksi, ne saa jäädä napakoiksi ja niissä on hieman pureksittavaa. Lisää viimeisenä yrttisilppu. 
  • Sopii lisäkkeeksi monenlaisille pääruokavaihtoehdoille. Itse tarjosin sunnuntailounaalla uunilohen, uusien perunoiden ja nokkoskurkumakastikkeen kanssa. Oli mielestäni herkullinen yhdistelmä.

Kuvan annoksessa ei ole vielä sekoitettu yrttejä,
 jotta kasvikset erottuvat hyvin.

Suositut tekstit