Mifu kokeiltu!

Ostinpa eilen kaupassa käydessäni Mifu-ruokaraetta. Ostin jokaista makusorttia. Tänään kokeilin kasvispannuun välimerellistä makua. Yllätys, yllätys! Sehän on melkein kuin raejuustoa, mutta kestää paistamisen. Samanlainen maku ja suutuntuma. Olen nimittäin käyttänyt aika paljon raejuustoa kasvispannuihin, kasvis- ja perunalaatikoihin.  Laatikkoruoissa raejuusto häviää lähes huomaamattomaksi sulaessaan, mutta kasvispannuissa rakeet säilyvät, kun lisää ne aivan lopuksi. 


MIFUKASVISPANNUMinun kasvispannussa oli porkkanaa, naurista, keltaista kesäkurpitsaa, papuja, sipulia, keräkaalia ja mangoldia sekä mustakaalia. Varmasti tulen käyttämään kaikki ostamani mifut, mutten vielä tiedä, mihin kaikkeen sitä uppoaa. Mifukaalilaatikko kuulosti kokeilemisen arvoiselta. 

Kaalilaatikkoakin olen nyt kokeillut, mutta pakkauksen ohjeen mukaan tehtynä ei ollut minun suosikki.

Mustakaali ja suippokaali omalta pellolta.
KASVISLINSSIMIFULETänään (26.9.2016) kokeilin taas Mifua hieman erilaiseen kasviruokaan kuin edellinen kasvispannu. Freesasin pannulla porkkanaa ja naurista suikaleina, purjorenkaita, kesäkurpitsasuikaleita, loppusadon pikkuparsakaaleja sekä mustakaalin lehtisilppua. Lisäksi kasvisten joukkoon keitin täysjyvämakaroneja ja punaisia linssejä kasviliemijauheella maustettuna. Mifun maku oli välimerellinen. Tämä ruoka riittää aterialle sellaisenaan esim. tuoreiden sämpylöiden kera tai sitten tarjottuna fohifileen tai broilerileikkeen kanssa. Lohifileen makuun sopii pari ruokalusikallista tyrnisipulihilloketta ja broilerille marjaisaa kurpitsahilloketta tai saskatonsipulihilloketta.


Suositut tekstit