Härkis testattu

Härkis, uusi kasviproteiinivalmiste, on testattu meidän keittiössä. Tuttu maku, koska olen käyttänyt jo härkäpapurouhetta ja esikypsennettyjä härkäpapuja (http://www.versofood.fi/fi/etusivu).

Se on nopea valmistaa, koska härkis on jo kypsä ja maustettu tuote. Omien kokeilujen myötä olen tykästynyt siihen joka kerta enemmän. Tässä vaiheessa voittaa nyhtökauran, jota olen päässyt maistamaan yhden kerran.


härkiskuopat



Valmistin tortillaveneitä kasvishärkistäytteellä. Perheemme pikkuiset kutsuvat näitä tortillakuppeja kuopiksi. (http://www.oldelpaso.fi/sortimentc.aspx?ID=2)

Käytin kahdeksaan veneeseen yhden paketin härkistä. Totesin, että olisi riittänyt puoli pakettia ja enemmän muita kasviksia. Kasviksina oli porkkanaa, kesäkurpitsaa, purjosipulia, pavun palkoja ja mangoldia sekä tomaattia ja tomaattisosetta.


Kuoppien täytteeksi uunissa käytön jälkeen kannattaa vielä lisätä tuoreita kasviksia 
vuodenaikojen mukaan. Kesällä kurkkua, lehtisalaattia ja muita satokauden kasviksia. 
Syksyllä ja talvella lisäksi voi tarjota juures-, kaaliraastetta tai kiinankaalisilppua mehevöitettynä kauden hedelmillä. Kirpeän makea punasipuli sopii erittäin hyvin härkiksen makuun.

Vihreitä mangoldinlehtiä.

Suositut tekstit