Pähkinäinen puolukkapiirakka



Puolukka-aika ei ole vielä ohi. Ainakin voit löytää piirakkamarjat. 
Jos ei ole tuoreita marjoja, käyttökelpoisia ovat pakastepuolukat, puolukkasurvos tai -hilloke.

Taikina:


1 dl juoksevaa margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl pähkinärouhetta
1 dl vadelmanmakuisia pikakaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

3 dl marja- tai vaniljajogurttia
2 kanamunaa
1 rkl maissitärkkelystä
 n. 2 dl puolukoita tai n. 1 dl puolukkasurvosta tai -hilloa.

Muruseos:

2 dl vadelmanmakuisia pikakaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl juoksevaa marg.
1/2 dl sokeria
hasselpähkinöitä

Valmistus:

  • Vatkaa juokseva marg, sokeri ja kananmuna. Juokseva marg. ei vatkaudu yhtä hyvin kuin pakettimargariini, mutta kananmunan kanssa siitä saa jonkunlaisen vaahdon.
  • Lisää jauhoseos ja pähkinärouhe.
  • Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Jos taikina tarttuu käsiin, ripottele taikinan pinnalle pikakaurahiutaleita. Nosta taikinaa vuoan reunoille.
  • Sekoita jogurttitäyte ja kaada se pohjan päälle. Jos käytät maustamatonta jogurttia, mausta se sopivaksi sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Ripottele puolukat jogurtin pinnalle. Lisää puolukoiden päälle sokeria tarvittaessa. Huomioi, että muruseokseen tulee myös sokeria. 
  • Valmista muruseos ja ripottele se piirakan pinnalle pähkinöiden kanssa.
  • Paista 200 C 20-30 min. hieman keskitason alapuolella, kunnes täyte on hyytynyt. Jos piirakan pinta meinaa ruskistua liikaa, alenna uunin lämpöä.



Puolukkapiirakka murotaikinapohjalla.
Taikinassa osa jauhoista on korvattu vadelmanmakuisilla 
pikakaurahiutaleilla ja pähkinärouheella.
Täytteenä marjaisaa jogurttia ja puolukkahilloketta.
Pinnalla kaurahiutalemuroseos.

Suositut tekstit