Lisää mifukokeilua!


täytetty kurpitsa


Tähän ruokaan käytin n. 1/2 kg painoisen talvikurpitsan. Annoksesta riitti kahdellle hengelle.





Leikkasin kannen pois ja koversin siitä kurpitsan hedelmälihan täytteeseen. Seuraavaksi koversin pois siemenet, jotka olivat jo kovettuneet. Hedelmälihan jätin reunoille. Täytteeksi laitoin pinaattia, paprikaa, tomaattia, purjoa, kannesta koverrettua hedelmälihaa ja sitten välimerellistä mifua. Pinnalle ripottelin sinihomejuustomuruja.
Paistoin kurpitsan paistovuoassa puu-uunin miedossa lämmössä, jolloin kurpitsan reunoille jätetty hedelmälihakin pehmeni. Sähköuunissa lämpötila voisi olla 150-170 C välillä ja paistoaika n. 1 1/2 tuntia. Paistotaso puolivälin alapuolella, ettei pinta tummu liikaa. Kokeilemalla kypsyyttä voi varmistaa, milloin kurpitsa on sopivan kypsä. 

Kuori on sen verran kovaa ja sitkeää, että ainakin itse jätin sen syömättä.






Mifukanakastike


Kanakastike on saanut seurakseen perunoita, uunissa haudutetun nauriin ja punaista kasvislisäkettä.

Kastikkeessa on puolet broilerisuikaleita ja loppuosa Mifu-raetta (meksikon pippuri)
Kasviksina kastikkeessa on sipulia, paprikaa ja pieniä parsakaalin kukintoja sekä ruohosipulisilppua.



Suositut tekstit