Gratinoitu bataatti

Baattiviipaleita, tomaattiviipaleita ja kurpitsaviipaleita peräkanaa limittäin uunivuokaan. Kurpitsa voi olla kesäkurpitsaa, myski- tai jotan talvikurpitsaa. Itse käytin oman pellon viimeisiä talvikurpitsoja. Valelin viipaleet yrttiöljy-hunajaliemellä, ripottelin pintaan yrttisuolaa. Paistamiseen loppupuolella ripottelin pinnalle vielä sinihomejuustomuruja ja juustoraastetta. Kypsennys 200 asteen lämmössä 20-30 minuutta. Kypsymisaika riippuu viipaleiden paksuudesta. 

Myöhempiä kokeiluja:
Joulupöytään kalkkunan kanssa laitoin kurpitsan tilalle ohuita naurislastuja ja lisäksi vielä ohuita sipuliviipaleita. Oli toimiva yhdistelmä. 

Kokeilin sunnuntailounaalle yhdistelmää, jossa vuorottelevat bataattiviipale, tomaattiviipale ja grillijuustoviipale, sitten uusi kierros ohut perunaviipale, ohut sipuliviipale ja grillijuustoviipale. Väleihin työntelin valkosipuliviipaleita. Sitten taas alusta. Pintajuuston jätin pois. Bataatti kypsyy nopeasti, joten peruna ja sipuli kannattaa leikata ohuiksi viipaleiksi. 


Suositut tekstit