Joulun odotusta!


vaniljainen pullapiirakka

Vaniljajogurttia oli taas kerran menossa ohi "parasta ennen päiväystä". Käytän sen yleensä leivonnaisiin kuten marjapiirakan täytteeksi tai pullataikinan nesteeksi. Tällä kertaa se meni pullataikinaan. Päätin leipoa jouluisen makuisia pullapiirakoita. Jouluiset maut tulevat torttutäytteestä, omenasta ja luumuista sekä kanelista. Luulin ostaneeni luumusosetta, mutta käteni olikin napannut minulle aivan uuden maun: kirsikkapuolukka. 



Pullataikina:

1/2 pkt (25 g) hiivaa
2 1/2 dl vaniljajogurttia
1 kananmuna
(1-2 rkl sokeria, voi jättää pois, koska jogurtissa on jo sokeria)
1/4 tl suolaa
1-2 tl kardemummaa
n. 6 dl vehnäjauhoja (tästä määrästä n. 2 dl menee taikinan juureen)
1 dl ruokaöljyä

  • Lämmitä jogurtti haaleaksi.
  • Murenna hiiva haaleaan jogurttiin.
  • Lisää jauhoja n. 2 dl ja jätä juuri tekeytymään n. 15 minuutiksi.
  • Jatka taikinan tekoa lisäämällä kananmuna ja mausteet.
  • Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita taikinaa, kunnes se tuntuu sitkeältä ja irtoilee kulhon reunoista.
  • Lisää lopuksi öljy ja alusta taikina valmiiksi.
  • Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  • Leivo pyöreiksi pulliksi. Tulee n. 16 kpl.
  • Kohota pullat.
  • Painele kohonneisiin pulliin mukilla tai lasilla syvennys ja laita täytteet.
  • Voitele reunat ja paista 225 C n. 15 min.



Tässä kolmea eri täytettä: mustikka ja omena-kanelisose, omenaviipaleet ja omenakanelisose sekä kirsikkapuolukkasose ja omenalohkot sekä luumu.



Suositut tekstit