Kansallisruoka, ruisleipä

Ruisleipää kotiuunista

Sattuipa hassu yhteen sattuma, kun tänään leivoin ruisleipää. Tanään valittiin Suomen kansallisruoka, ja se on ruisleipä. 

Taikikinan juuren olin laittanut tiistai-iltana valmistumaan. Käytän hiivatonta, omaa taikinajuurta, joka vaatii pitemmän valmistumisajan. Leipä on 100 % ruista. Käytän karkeusasteeltaan kolmenlaisia jauhoja: karkeita tai ruisrouhetta, hienoja ja perusruisjauhoja. Joskus käytän osan riihiruisjauhoja, jos haluan sitä makua.

Kohoamisvaiheessa olevia leipiä.

Tänään en leiponut limppuleipää, vaan ohuita leipiä ja pieniä leipäsiä eli "Pieniä pyöreitä".
 Nämä tekevät meillä parhaiten kauppansa.

Paistuneet leivät. 
Kokeilin myös neliömäisiä leipäpaloja, mutta niihin ei tule sitä paistoreunaa, vaikka olin leikannut taikinapyörällä paloiksi. 
Paistoin tänään sähköuunissa, mutta paras tulos tulee puu-uunin lämmössä.




Suositut tekstit