Mangositruskiisseli


Nopea raikkaan kirpsakka jälkiruoka sitrushedelmistä ja mangosta.
              Tässä annoksessa on veriappelsiinia, mandariinia ja pieni määrä verigreippiä. Kiisselin maku
 on hieman kirpeä. Makua voi pehmentää, kun koristelee annoksen vaniljavaahdolla, 
kermavaahdolla tai mangosoijavanukkaalla. Vaniljajäätelö 
sopii myös eityisen hyvin kaveriksi tälle jälkiruoalle.

4 dl vettä
1 sitruunan mehu (n. 1/2 dl sitruunamehua)
sokeria maun mukaan
1 1/2 rkl perunajauhoja
1 tlk mangososetta (vauvan)
2-3 dl sitrushedelmiä pilkottuna oman makumieltymyksen mukaan

  • Mittaa vesi, sitruunamehu ja sokeri sekä perunajauhot kattilaan.
  • Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Anna muutaman kerran pulpahtaa.
  • Anna kiisselipohjan jäähtyä.
  • Lisää  mangosose varovasti sekoitellen, ettei kiisseli sitkisty.
  • Paloittele sitrushedelmät ja poista niistä mahdolliset sitkeät kalvot ja vaalea kuoriosa. Lisää ne varovasti sekoitellen kiisseliin.

Suositut tekstit