Runebergin kakku

Kansallisrunoilijamme Runebergin päivä (5.2.) lähestyy. Monenlaisia Runebergin torttuja on taas tarjolla. Useimmiten olen onnistunut ostamaan sen kuivan tai sitten liian märäksi kostutetun tortun. Sitten joskus, kun onnistuu löytämään sopivasti mehevän, suussa sulavan tortun, sen makujälki tuntuu vielä kahvitteluhetken jälkeenkin. Tämä on ehkä herättänyt oman kokeiluinnon. Olen kokeillut monella tapaa tätä perinteistä ohjetta vuosien varrella. Nyt kokeilussa oli tällainen versio kahvipöytään.


Torttu on leivottu kakun muotoon ja taikinaan on saatu mehevyyttä lisäämällä siihen pakastevadelmia. Kakun pinnalla hyytelösokerilla hyydytetty pakastevadelmahilloke.

Tarjosin kakun keksimurupohjalle tehdyn hyytelökakkusen kanssa. 

Suositut tekstit