Anopin keittokirjan välistä


currykala

Edesmenneen anoppini keittokirjan välistä löytyi käsikirjoitettu reseptilappunen. Nimeä tällä ohjeella ei ollut, mutta näin se meni. "Pakasteseitä ruskitetaan pannulla curryvoissa. Lisätään suolaa ja ranskankermaa sekä purkillinen herneitä. Annetaan hautua varttitunti. Syödään perunan kanssa." Ilmeisesti ohje on 1960-70-luvulta, jolloin pakasteseitä alkoi tulla kauppoihin.

Päätin kokeilla ja muuntaa sitä enemmän minun makuni mukaiseksi. Panin kauraruokakermaa ranskankerman tilalle ja runsaammin kasviksia. Kalana minulla oli seitä ja lohta. Totesin, että on toimiva ohje ja ruoka on nopea valmistaa.

Tarjosin kalan paahdettujen peruna- ja bataattiviipaleiden kanssa, lisänä keittetyjä
kasviksia ja kirpeyttä antamaan tyrnisipulihilloketta. Kasvikset ovat viime kesältä, oman puutarhan satoa pakastimesta. 


Suositut tekstit