Parsaa kurpitsassa

Parsa on tämän hetken sesonkituote, myskikurpitsa ei. Mutta ne vaan väreiltään sopivat erityisen hyvin yhteen ja vielä pääsiäisen värimaailmaan. Ruokaa syödään myös silmillä, joten varmaan on sopiva yhdistelmä.

Yksinkertainen ja nopea ruoka valmistaa, jos myskikurpitsat ovat paistettu etukäteen valmiiksi ja tarjolle vietäessä nopea lämmitys.

Tämä sopii hyvin annoksen kasvisosuudeksi. Lisänä voi tarjota lammasta, kanaa tai kalaa.


Valmistus:

  • Halkaise myskikurpitsa ja koverra siemenet pois.
  • Valele pinta öljyllä ja hunajalla, ripottele pintaan ripaus yrttisuolaa ja viherpippurirouhetta.
  • Kypsennä kurpitsanpuolikkaat uunissa 200 C noin 30 minuuttia keskitason alapuolella, ettei pinta pala. Kurpitsat ovat valmiit, kun sisus on pehmeää, mutta kuoret pysyvät vielä koossa.
  • Keitä kananmunat. 
  • Valmista parsa. Kuori, jos sen kuori on sitkeää. Leikkaa varsi noin sentin paloiksi ja kuullota ne yrttiöljyssä pannulla. Parsa kypsyy nopeasti muutamassa minuutissa. Voit jättää koristeluun nuppuja pitemmässä varressa.
  • Valmista avokadosta mausteinen kastike guacamolen tapaan. Itse maustoin kastikkeen vaalealla balsamikastikkeella ja tuoreella basilikalla sekä ripauksella suolaa. Tulisuutta lisäsin chilihakkeluksella. Pehmensin kastiketta maustamattomalla jogurtilla. Parsan omaa makua ei kuitenkaan kannata peittää, joten chilin lisäämisessä kannattaa toimia harkiten.
  • Kokoa annos oman taiteellisen näkemyksen mukaan.
  • Kurpitsan siemenet voi hyödyntää: puhdista siemenet hedelmälihasta, paahda pannulla öljytilkassa ja mausta ripauksella suolaa. Näitä voi tarjota aterialla lisukkeena.



Suositut tekstit