Raparperisipulisalsa

Keitinpä tänään jo hieman ylikasvaneet rapaperperit mehuksi ja salsaksi. Rapaprperisipulisalsaa menee vuoden mittaan eri tarkoituksiin: maustamaan jauhelihaa, nyhtökauraa tai härkistä sekä kastikkeita. Olen käyttänyt sitä myös pizzan tomaattikastikkeessa ja peltileivän päällä aurajuuston kera.

Tarvitaan 5 dl rapaprperin paloja kuorineen ja 2 dl vettä. Keitä raparperin palat pehmeiksi. Siivilöi kuoret ja hötöt pois painellen napakasti läpi kaiken, mikä menee siivilästä.

Lisänä 1 sipuli, iso tomaatti, paprikaa kuutioina maun mukaan ainakin 1 dl. Osa voi olla chilipaprikaa. Keitos maustetaan n. 1 dl hillosokeria, vaalealla balsamikastikkeella, ripauksella suolaa ja chilijauheella. Lisäksi tuoretta basilikasilppua kourallinen.

Säilöin purkkeihin. Väri vaihtelee riippuen sipulista ja rapaprperien varsien väristä.
Pienimmässä purkissa on punasipulia, mikä antaa vahvemman värin.
Keskimmäisessä purkissa on punaista ja keltaista paprikaa.
Isoimmassa purkissa on kelta- ja punasipulia.
Myös raparperin varret antavat väriä, jos ne ovat hyvin punaisia väriltään. 

Suositut tekstit