Punainen marjatomaattichutney

Marjasato oli puutarhan pensaissa erityisen runsas ja on ollut keksimistä, mihin kaikkeen niitä saa upotettua. Kokeilin liharuoalle lisuketta karviaisista. Syntyi tomaattinen marjachutney, jossa oli punaherukkaa ja karviaista tomaatin sekä punasipulin lisäksi. Määrät ovat summittaiset.

1 iso punasipuli
noin 1/2 l karviaisia ja punaherukoita
kirsikkatomaatteja
1 chilipalko
noin 1/2 dl valkoviinietikkaa
noin 1/2 dl vettä
1-2 dl hillosokeria
ripaus suolaa
raastettua sitruunankuorta puolikkaasta sitruunasta
noin 1/2 tl jauhettua pomeranssin kuorta
  • Kuumenna etikka ja vesi. Lisää siihen hienonnettu sipuli ja marjat sekä hienoksi hakattu chilipalko.
  • Lisää hillosokeri, sitruunankuori, suola ja pommeranssin kuori. 
  • Keitä noin 5 minuuttia. Lisää pikkutomaatteja ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
  • Maistele ja lisää tarvittaessa makua etikalla, sokerilla tai mausteilla. Tämä ei ole kovin tulinen, mutta vahvuutta saa chilin tulisuusasteella tai isommalla määrällä.
  • Purkita kuumana, jos haluat sen säilyvän pitempään. Säilyy kyllä muutamia päiviä jääkaapissa sellaisenaankin.

Yläkuvssa chutney on keittymässä kattilassa ja alakuvassa purkitettuna.
Tämän verran tuli tällä summittaisella ohjeella.

Suositut tekstit