Karamellisoituja kasviksia

Karamellissoitu sipuli on kuulunut lempiruokajuttuihini jo kauan. Olen karamellisoinut sipulia jopa pizzan päälle. Monissa kasvissekoituksissani on sipuli pääosassa ja sitten muita kasviksia fiiliksen mukaan. Tänään tein lounaaksi sekoituksen kesäsipulista, nauriista ja makeasta suippopaprikasta. Mausteena thaibasilikan lehtiä ja persiljaa sekä pinnalla parmesanjuustoa.

Ensin pannulle öljyä kuumenemaan, sitten naurissuikaleita pyöritellään muutama minuutti. Seuraavaksi pilkottu sipuli ja loppuvaiheessa paprikasuikaleet. Kun kasvikset ovat sopivan kypsiä saaneet sopivan paistopinnan, mausta ripauksella yrttisuolaa ja hunajaa. Anna seoksen hautua vielä pari minuuttia. Ennen tarjoilua pinnalle silputtu yrttiseos ja parmesanjuusto. 

Tänään (ma 9.7.) tein toisenlaisen kasvisversion, jossa karamellisoitu sipuli oli taas pääroolissa. Lisänä italiankaalin kukintoja ja aprikooseja, jotka olivat kuivahkoja ja happapamia, vaikka niitä kypsytteli huoneen lämmössä. Kypsentäminen pannulla mehevöitti kuivakat aprikoosit. Tarjoilin lisäkkeen uusien perunoiden, kalan sekä keitetyn kananmunan kera.

Mausteeksi sekoitus sai ripauksen yrttisuolaa ja tietysti hunajaa.

Suositut tekstit