Keikauskakku satokauden marjoista tai hedelmistä


Kokeilin keikauskakkua kirsikoista ja nektariinista. Viimeistelyä kaipaa tämä kakkunen vielä. Viimeistelyn voi tehdä kermaruusukkeilla ja tuoreilla kirsikoilla tai leikkaamalla kakun leivopaloiksi ja koristelemalla ne. Tuore kirsikkahilloke olisi myös mukava lisuke leivospalojen kaverina. 

Kakussa on neljä kerrosta: 
  1. Alin kerros on rapea, suklainen kaurahiutaleseos, mikä paistui kakun pinnalla. 
  2. Seuraavaksi on vaniljakreemijauheella saostettu jogurttikerros. Kreemiä on hieman valunut taikinakerroksen väleihin, mikä mehevöittää kakkua.
  3. Seuraava kerros on kakkutaikinakerros.
  4. Kakkuvuossa pohjimmainen kerros eli kakun pintakerros on kirsikoita ja nektariinia. 


Kirsikan ja nektariinin tilalla voi olla raparperia ja mansikoita. Raparperi kaipaa makeutta, joten ripottele pintaan sokeria. Myös luumut ja omena ovat hyvä vaihtoehto. Marjasekoitus luo kauniin värikirjon. 

Suositut tekstit